CIKLI I JETES SE PRODUKTIT PDF

Nj rezistenc e konsumatorit pr t ndryshuar qndrimin n blerje. Sot ne mesuan se: Uljes progresive t mimeve — me qllim q t trhiqen n treg shtresa m t varfra konsumatorsh, pra ata oroduktit jan m t ndjeshm ndaj mimit. Shtimi I dendesise te perdorimit Shtimi I nivelit te konsumit per cdo rast. Faza e rniesShitjet e nj produkti bien pr shum arsye: Importimi i produkteve nga jasht on n mohimin e atyre t tregut t brendshm. Identifikimi i produkteve dshtake.

Author:Dairisar Kazikora
Country:Pacific Islands
Language:English (Spanish)
Genre:Life
Published (Last):4 March 2013
Pages:366
PDF File Size:20.45 Mb
ePub File Size:1.58 Mb
ISBN:807-9-40722-858-5
Downloads:87750
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:MollPse e studiojme menaxhimin e operacioneve: 1. Plani afategjate i biznesit quhet strategji biznesi. Roli i funksionimit te operacioneve ne strategjine e biznesit -Roli baze i operacioneve eshte zbatimi i strategjise. Misioni -Qdo ndermarrje ka nje mission qe perben edhe arsyen e ekzisences se saj.

Qdo projekt mund te kushtezohet ne menyra te ndryshme nga:qellimi,koha dhe kostoja. Ndryshimi ekonomik,2. Social dhe demografik,3. Politik apo ligjor,4. Keto produkte kane avantazhet dhe disavantazhet e tyre Megjithate ka edhe ndryshime qe lidhen me natyren e prodhimit. Vendimet e projektimit te produktit ,3. Prioritetet konkuruese,4.

Modelet e parashikimeve kane karakteristika te perbashketa: 1. Qfare lloji kapaciteti nevojitet? Sa kapacitet nevojitet? Kur ky kapacitet nevojitet? Vendimet per kapacitet ndikojne ne konkurence,6. Kapaciteti ndikon ne lehtesimin e menaxhimit etj. SI njesi te burimeve ne dispozicion -Planifikimi i kapacitetit ne nje kompani mund te kryhet zakonisht ne dy nivele: 1. Reduktimi i kosotos se ndertimit 3. Shkurtimi i kosotos ose materialeve te blear 4. Gjetja e avantazheve te procesit -Shperndarja e kostos fikese.

EVIDENCE FOR VAN DER WAALS ADHESION IN GECKO SETAE PDF

Cikli i jetes se produktit

Fazat e ciklit t jets s nj produktiT pranosh q produkti ka cikl jete d. Cikli i Jetes Se Produktit Documents. Kostoja pr njsi 3. Nuk ka rrezikshmri konkurrence. Mund t ofrohen tre lloj strategjish: Sot ne mesuan se: Esenca e Produktit 2. Shihemi pas nje jave. Produkti nuk sht i njohur.

LEYENDAS DE LOS OTORI 2 PDF

CIKLI I JETES SE PRODUKTIT PDF

.

SZTOMPKA PIOTR SOCJOLOGIA PDF

CJP - Cikli Jetesor i Produktit

.

CHAO YUEN REN A GRAMMAR OF SPOKEN CHINESE PDF

Cikli i Jetes Se Produktit

.

Related Articles