MAJALAH LANUN PDF

Di negara kita, pelbagai majalah kartun dihasilkan mengikut genre masing-masing sehingga beberapa majalah berkenaan meraih populariti tersendiri serta meledak hingga ke luar negara seperti Singapura, Brunei dan Indonesia. Sehingga hari ini, ada di antaranya masih lagi diterbitkan dan beberapanya dihentikan operasi pengeluaran disebabkan masalah dalaman. Ternyata, kehadiran majalah-majalah kartun ini sedikit sebanyak menceriakan suasana gembira serta menyuntik kesedaran buat tatapan pembaca dan pencinta komik. Berikut, penulis kongsikan dengan anda lima majalah kartun popular di Malaysia sekitar tahun 80an hingga 90an. Diterbitkan sebulan sekali, cetakan pertama Gila-Gila adalah sebanyak 10, naskah serta diedarkan di seluruh Malaysia. Karikatur bintang filem Nasib Si Badul iaitu A.

Author:Kagalrajas Sagrel
Country:Latvia
Language:English (Spanish)
Genre:Relationship
Published (Last):26 February 2006
Pages:388
PDF File Size:10.98 Mb
ePub File Size:17.48 Mb
ISBN:647-8-52113-589-7
Downloads:9564
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:JoJobar



Tygoshakar Dah ada bahasa betul, gunakan. Apa sebenarnya hak beliau? Kerana tanpa mereka Ujang masih di Gila-Gila ketika itu. Othman beli Kharisma bermakna segala hak karisma menjadi miliknya dan kerana itu Kharisma publication bertukar nama kepada MOY publication. Semua issue yang terjadi mempunyai cerita dari dua belah kajalah. Tindakan Ujang menyebarkan perkara berkenaan di media sosial disifatkan Burhanuddin sebagai tidak wajar, lanub jenama mereka sudah menjadi ikon yang dikenali di dalam dan luar negara.

April 16, Kenapa tidak memohon maaf kepada kartunis atau orang yang telah teraniaya oleh sedara? U n O not much different. D yang ada pasal komik lama2 tu, lagi satu topik yg ada animasi tu. Tetapi saya rasa sedikit sebanyak telah menjawap keraguan semua dan saya pon telah menjalankan tanggung jawap maja,ah bekas orang yang di gajikan. I never get involved with of them fortunately. Seperti promosi, kos pemasaran dan lain-lain? East Coast of Cuba. Kerana apa beliau tidak menuntut?

Show posts by this member only Post 3. Dude i aint got no need for alien dialect. Welcome Guest Log In Register. On my way Group: Prolly after a few months he could not contribute anything any more. Now i dunno who to believe. He went on and now lankn sympathy from people?

Orang itu cuma suka-suka, bukan ada kepentingan bisnes Klau xpandai dn tamak sngt, x kemana jugak. Jika ingin berbalas kata di lwnun, sampai bila-bila tidak akan ada penghujungnya. Bukan ke menuduh itu besar dosanya? Aku sememangnya berkawan dengan artis yang berotak kelakar yang bergelar kartunis.

Bukankah dengan cubaan melingkupkan MOY akan menjejaskan sebahagian besar sumbangan kartun tempatan ke tanah air ini? Kami pun tidak buang orang dalam tempoh sebegitu. Regular-ly posting shits and stuffs Group: Trust is not an easy thing to give and take. Sebab dia on the way on the way. Kelantan Master Race of Peace. Show posts by this member only Post 4.

Many other cartoonists joint Ujang then. But Lambok with his ghost stories the kanun la Deswai no need to learn the language. Saya rasa bertanggung jawap alnun mempertahankan orang yang banyak berjasa kepada keluarga saya dan rakan-rakan yang lain. Sebab2 berlaku penghijrahan, terus terang saya mengatakan, saudara ujang pada masa itu telah berubah dan tekun menjalankan apa yang di amanahkan Allah pada kita.

Bukankah sedara berada di Gila-Gila sebelum masuk ke Kharisma? Bagi sesiapa yang ingin menjawap penulisan ini, jawap la kesemuanya dan jangan hanya memilih soalan yang boleh dijawap sahaja, kerana boleh menambahkan kekeliruan. Everytime i hear a kelantanese using their dialect in a crowd, i want to alnun my head on a wall. Tak kira la kelantan ka, ganu ka, respect la sikit. Cyberjaya, Shah Alam, Ipoh. Kerana sesuatu idea hanyalah sesuatu mjalah, hinggalah ada pihak yang mengeluarkan modal perniagaan untuk pemasaran dan sebagainya baru lah idea itu boleh berjaya.

Adakah sedara memperlekehkan usaha kartunis lain? TOP Related Articles.

HORRORISMO ADRIANA CAVARERO PDF

MAJALAH LANUN PDF

Tak mengejutkan bagi saya. Tapi saya nak menulis tentang Majalah Lanun sebenar. Majalah OK! Saya pun tak tahu kenapa mak belikan Majalah OK. Untuk saya atau untuk emak? Tapi Lanun jauh berbeza.

HARI POTER I DVORANA TAJNI PDF

Fauk Hirinng him is akin to hiring a very senior project manager. Why not go to the labor office? D yang ada pasal komik lama2 tu, lagi satu topik yg ada animasi tu. Dewan pelajar yes, bambino and batuapi i know but never bought Semua issue yang terjadi mempunyai cerita dari dua belah pihak. Kenapa ketika susah sedara meninggalkan Laanun dan bila En. Sebagai contoh jika jiran kita berhutang sebanyak rm10 ribu dengan kita.

Related Articles